Time for Lyme

Late stage lyme disease awareness

Time for Lyme

image

Deze blog is onderdeel van Time for Lyme, een overkoepelende organisatie in België en Nederland die meer (media) aandacht wilt voor de chronische ziekte van Lyme, ook wel late stage Lyme genoemd.

Deze blog wordt beheerd door Lyme patiënten en sympathisanten. Wij zijn ook te vinden op Facebook!

Lees hier onze doelstellingen:

Time for Lyme wil een overkoepelende organisatie zijn van waaruit projecten rond de ziekte van Lyme worden overzien en die correcte informatie wil verspreiden in de media over Lyme borreliose. Time for Lyme richt zich zowel op België als Nederland, tot mensen met de ziekte van Lyme en hun naasten, artsen en andere mensen met invloed, alsook de gewone burger omdat iedereen deze ziekte kan krijgen en er vaak een fout beeld heerst over de ernst van de ziekte.

Time for Lyme wil zorgen voor meer bekendheid en daarmee erkenning van de ziekte, en dan vooral van stadium 3: de chronische ziekte van Lyme. De chronische vorm wordt veelal veroorzaakt omdat infectie in een vroeger stadium niet afdoende behandeld is. Time for Lyme wil de problematiek rond chronische Lyme in beeld brengen, meer bepaald welke verstrekkende gevolgen deze ziekte – en de ontkenning daarvan – heeft op de patiënt en diens leefomgeving. Dit zowel medisch, praktisch als emotioneel.

Time for Lyme wil informatie verstrekken over wat de ziekte inhoud, hoe je de ziekte kunt oplopen, welke problemen er zijn m.b.t. de diagnosestelling en behandeling, vergoedingen, van het ziekenfonds & zorgverzekeraars en de noodzaak van degelijk onderzoek.

Time for Lyme wil benadrukken wat het verschil is tussen acute en onbehandelde chronische Lyme. Dit met ondersteuning van gespecialiseerde artsen en publicaties. Time for Lyme wil niet alleen juiste informatie verstrekken maar Lyme ook een gezicht geven.

Meer informatie over de activiteiten zijn te vinden op onze website.

16 thoughts on “Time for Lyme

 1. Heeft er iemand ervaringen met dr. van Montfoort uit Maastricht i.v.m. de behandeling van Lyme? Op de site van timeforlyme staat wel de naam van dr. van Meerendonk. Als ik dan google op de naam Biologisch medisch centrum, zie ik ook de naam van dr. van Montfoort uit Maastricht voorbij komen. Omdat Maastricht voor ons redelijk goed bereikbaar is, ben ik benieuwd naar ervaringen met deze art.

  • Zie mijn antwoord hieronder

   • Hallo Melissa,
    Ik heb waarschijnlijk ook de ziekte van Lyme, ben pas voor de eerste keer bij dr Fierlafyn geweest, het is zo ontzettend duur en voor mij te ver om naar toe te rijden, kan ik jou misschien contacteren ivm jouw behandeling bij Louis De Vrij?

 2. Hey Suzanne, ik ken bovenstaande arts niet, maar ben in behandeling bij Louis De Vry (alternatieve geneeskunde) met succes!
  Ik ben bijna op het einde van mijn kuur en kan terug normaal wandelen, slapen, mijn hartkloppingen zijn weg, mijn haar valt niet meer uit,… Dit na jarenlang lijden. Hierna zou ik er ook geen drager meer van zijn. Of je nu gelooft in de alternatieve geneeskunde of niet, het geneest je lichaam volledig. Ik wou je dit maar even meegeven in de hoop dat ik mijn lotgenoten hetzelfde geluk kan brengen dat ik nu terug ervaar na zoveel tijd. Deze therapeut zit in Oostmalle (03/312.29.28). Hij fokt ook paarden mocht je hem googlen.
  Veel succes! Groetjes

  • Hey Melissa, welke methoden/middelen gebruikt Louis De Vry om je te genezen ? Homeopathie ?, Frequentietherapie ?, …graag had ik meer details …. Ik sta voor alles open…. Is deze naturopaat betaalbaar ? Hoe zit het met het kostenplaatje van de middelen die hij geeft ? Is hij dokter van opleiding of therapeut ?
   Na hoeveel tijd had jij merkbare verbetering ?

   Hartelijk dank en groetjes,

   Rita

   • ps : je mag mij contacteren via e-mail. groetjes.

   • Hey Rita, ik zie hier nergens een e-mail adres staan. Stuur je deze even door?
    Vele groetjes,
    Melissa

   • Hey Rita, zal het antwoord hier alvast even droppen, mocht je mijn berichtje pas later zien.
    Louis gebruikt de vega-test-biofrequentie therapie in de vorm van kleine bolletjes. Voor de eerste behandeling (de zwaarste en meeste) heb ik 180EUR betaald en voor de 2e (de laatste behandeling om kruisingen te bestrijden) heb ik 90EUR betaald. Het is eigenlijk 30EUR per potje. Hij is een gepensioneerde prof aan de universiteit van Leuven. Weet wel niet welke richting juist. Voor het bezoek zelf vraagt hij maar 10EUR, omdat die niet uit is op geld. Hijzelf houdt zich voornamelijk bezig met het genezen van paarden met de ziekte van lyme.
    De eerste weken ga je slechter worden, wat een zeer goed teken is, want dat wil zeggen dat de bacterie aan het reageren is. En na de eeste behandeling van 2 a 2,5 maand ga je je al een pak beter voelen of misschien al genezen. Dan dien je terug te gaan een paar weken erna om te kijken of er nog een kruising bovenop zit.
    Het belangrijkste aan deze behandeling is de consequentie ervan, maar vermoed niet dat het voor mensen in een slechte toestand een probleem is, want die willen alleen maar genezen.
    Mijn behandeling zit erop en ben van plan volgende week te gaan joggen, na al die jaren wie had dat ooit gedacht… 🙂
    Als je deze link volgt, kan je even kort lezen wat het juist inhoudt. Vooral onderaan de pagina.
    http://dnhresearch.com/teken/
    Ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb

    Heel veel beterschap gewenst en hopelijk ben je snel terug de oude!

    Groetjes,
    Meiissa

  • Hallo Melissa,

   Kan ik je eventueel via mail enkele vragen stellen over de behandeling bij Louis De Vrij?
   Ik heb ook de ziekte van Lyme.

   Mijn mail adres is: connybosch@skynet.be

   Alvast bedankt voor uw antwoord!
   Groetjes,
   Conny

 3. Hoi Melissa. Bedankt voor je reactie. We zijn inmiddels weer een nieuw traject ingeslagen maar ik zal jouw reactie zeker onthouden in het geval dit weer niks zou worden. Bedankt en heel spoedig herstel!

 4. Hey Melissa, hartelijk dank voor je snelle reactie en duidelijke uitleg.

  Mijn e-mail adres is : rita.lapers@hotmail.com

  Kunnen we verder privé mailen en info uitwisselen ? met eventueel uitwisselen telefoonnummer indien je wenst.

  Groetjes,

  Rita

 5. Wij zijn voor mijn dochter met chronische lyme in behandeling geweest bij Dr. Anne Fierlafijn. De laatste bloedonderzoeken moeten nog gebeuren maar na een jaar behandeling ziet het er rooskleurig uit. Thumbs up!

  • Het is soms moeilijk om kiezen tussen al die verschillende therapieën. Mijn zoon volgt momenteel een antibioticakuur bij dr. De Meirleir. Hij had het laatste jaar heel veel last van vermoeidheid en concentratiestoornissen. Blijkbaar dateert de infectie al van 3 jaar geleden. De kuur duurt 6 maanden, dat verontrust mij een beetje. Ik ben van plan om de kuur zoveel mogelijk aan te vullen met natuurlijke middeltjes.
   Mochten jullie nog tips hebben, dan hoor ik het graag !

  • Dag Sandra,
   welke behandeling heeft dr. Fierlafijn precies gehanteerd? Zou ik je hierover even kunnen contacteren ? Mijn e-mail adres is annick.dekimpe@gmail.com
   alvast bedankt!
   Groetjes,
   Annick

 6. Dag Marleen uit Hasselt,

  Ik heb meermaals geprobeerd je met uitleg te mailen maar dit lukt niet. Kan ik jou op een andere manier bereiken ?

  Rita

 7. Dag Rita en Marleen,

  Ik heb juist hetzelfde probleem!
  Ik probeer Marleen ook te mailen, maar dit lukt niet!

  Groetjes,
  Conny

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s